torsdag 4 oktober 2012

Torsk med äggsås

Handla:
Torsk
lagerblad
kryddpepparkorn
salt
persilja (1 dl hackad)
ägg (4 ägg till 4 port)
mjölk (4 dl)
grädde (1 dl)
lite vetemjöl
smör (ett par matskedar)
s&p
lök

Så här:
Rimma torsken. Dvs lägg den med lite salt och socker i en bytta. Den ska ligga där och dra sig ca 1h.
Koka upp vatten med en hackad lök
Lägg ner fisken i det kokande vattnet. Dra från plattan och sätt på ett lock. Den är klar efter 12 min.

Rör ihop äggsåsen:
mosa de hårdkokta äggen
Gör en bechamel:
smält smöret och ha i lite mjöl. Rör slätt
Ha i mjöllken och grädden. Låt sen sjuda ca 10 min.
Smaka av med s&p

Sen rör du i äggen och persiljan
Servera gärna med potatis och ärtor för en klassisk tallrik

Klart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar