onsdag 3 oktober 2012

Äppelkaka med kokos







Nu är den garnerad 


Äppelkaka

8-10 port

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl kokosflingor
3 äpplen i tunna klyftor


  • Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och det svalnade matfettet. Rör ner blandningen i äggskummet
  • Häll smeten i en smord rund form. Skala , dela och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Stick mer äppelklyftorna i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås, helst hemgjord





Födelsedagsbarnet 93 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar