torsdag 4 oktober 2012

God Torsk med bacon i ugn

Denna rätt tycker vi är supergod. Och enkel såklart. Jag brukar ha i en himla massa smaker, men du kan såklart variera den efter din egen smak. Kanske tom addera lite svamp nu på hösten?

Handla:
torsk, bacon, parmesan, dijonsenap, grädde, gul lök, creme fraiche och lite kryddor du gillar och en skvätt vitt vin

Så här:
Sätt på ugnen 225 grader ung.
Hacka och lägg löken i botten på en form
Lägg på fisken. Färsk eller frusen
Knaperstek bacon.
Rör ihop en sås av grädde, creme fraiche, lite dijon, sambal oelek eller annan lite stingiare krydda, stekt bacon och lite vitt vin.

Häll såsen äver fisken och toppa med parmesan.
Ha in i ugnen ca 15 min (tinad fisk)

Servera med vad du vill. Sallad eller potatis i någon form kanske.

Klar och supersmarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar