torsdag 11 oktober 2012

Laxgratäng

Detta är en jättegod lättlagad fiskgratäng som jag verkligen kan rekommendera. Balsamicon ger lite sötma.

1. Gör ett gott potatismos

2. Laxfile utan skinn, delas i portionsbitar. Jag lät först laxfilén snabbgrava en timme med salt och en gnutta socker men det momentet kan säkert uteslutas, salta då på fileerna när de läggs i formen

3.
1 purjolök och en röd lök strimlas och fräses
tillsätt sedan
grädde
creme fraiche
balsamico, ca 2 msk
sweet chili, 3 msk
sambal oelek, 1 tsk
ingefärapulver
en filskbuljongtärning
smaka av såsen med ev salt

lägg laxen i mitten av en stor ugnsform, kör 10 minuter i ugnen
klicka moset runt om
häll över såsen
Gratinera  10 minuter i 250 graders ugn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar