fredag 26 november 2010

Äntligen helg !

Ikväll har jag lagat Burgundisk köttgryta. Inte så smart eftersom jag kom hem vid halv sex och redan då var utsvulten. Men högreven låg i kylen och väntade. 1,5 timme senare var det klart och värt att vänta på. Jättegott ! (och enkelt)

BURGUNDISK KÖTTGRYTA
Skär högrev i lämpliga bitar och bryn i smör.
Pudra över 2 msk mjöl.
Späd med 1 del vatten och sisådär 3 dl rödvin
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
1 lagerblad
1 tsk timjan
Lägg i 2 gula lökar i klyftor och 3 vitlöksklyftor

Koka 40 min
Lägg i 1 stor purjolök i strimlor

Koka ytterligare 40 minuter

Servera med kokt potatis eller ännu hellre pressad potatis.

I receptet i Vår kokbok står det att det ska vara morötter också men det gick fint utan. Annars ska de i samtidigt med purjolöken.

I morgon ska jag bjuda på adventslunch:

Brantevikssill
Janzons frestelse
köttbullar
grönkål
bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar