torsdag 6 januari 2011

Tiramisu med baileys

Dagen före själva nyårsafton bjöd jag min "äldsta" vän med make på en nyårsmeny !
Desserten bestod av tiramisu med baileys.

5 pers
2 dl starkt kaffe
1, 25 dl baileys
3/4 pkt savoiardikex
1 ägg
1/2 dl strösocker
250 g mascarpone
1 1/2 tsk kakao

Gör så här:
°Blanda kaffet med !/2 av baileysen i en grund skål
°Vänd kexen i vätskan
°Lägg ett lager kex i botten på en form (ex fykantig form)
°Separera ägget
°Vispa äggula m socker pösigt
°Tillsätt resten baileysen och mascarponen och rör ihop
°Vispa äggvitan och blanda ner i mascarponekrämen
°Bred ut hälften av krämen ovanpå kexen
°Lägg på ännu ett lager fuktiga kex
°Bred ut resten av krämen ovanpå
°Täck formen m folie
°Låt stå kallt minst 5 timmar, gärna över natten


°Pudra kakao genom en thesil strax före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar