tisdag 8 mars 2016

Vegetariska kroppkakor

Otroligt goda kroppkakor ! Gör många för de är goda att värma som matlåda.


Koka  ca1 kg potatis  kanske 15 st
Passera potatisen med potatispress
Blanda med 3 ägg, 1 tsk salt, 3 dl vetemjöl
Rör ihop till en smet,  det kan behövas mer mjöl för att degen ska hålla ihop till en hanterbar massa

Forma till bullar på bakbordet och stoppa i fyllningen se nedan. Strö någon dl mjöl på bakbordet när du formar degen.
Koka kroppkakorna i saltat vatten, 3 minuter efter att de flutit upp är de klara

Hit kan förberedas om det är mest praktiskt !

Stek bullarna hela eller delade i smör tills de fått lite färg

Fyllning: 
Stek  200 g  hackad svamp av valfri sort  tex champinjoner
och en hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackat äpple - tänk på att ha i äpplet sist det behöver inte lika lång tid
salta och peppra


Servera kroppkakorna med överbliven fyllning, brynt smör och lingon



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar