tisdag 1 mars 2016

BANANKAKA MED CHOKLAD



75 g smör
2 msk mjölk
ströbröd eller panko till formen
2,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad 70 %
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 gradeer
Smörj och bröa en springform
Smält smöret och låt den svalna lite, häll i mjölken
Blanda socker, salt och vaniljsocker i en stor skål och rör i smörblandningen.
Dela äggen och rör ner gulorna i blandningen ovan.
Mosa bananerna och rör ner dem i blandningen
Hacka chokladen och blanda den med mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten
Häll smeten i formen och grädda 30 minuter

Kan serveras med grädde men den är god utan

Receptet är hämtat från Jill Johnssons countrycoooking

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar