lördag 12 mars 2016

Blomkålssoppa med parmesan

Detta är en oväntad god soppa  kan verkligen rekommenderas ! Manens kommentar "det godaste jag ätit på länge" och det är inte dåligt för han har fått mycket fint den senaste tiden lagat av elitkockar

1 blomkålshuvud
4 potatisar
1 gul lök
2 dl grädde
vatten
kycklingfond/buljongtärning ( en vegetarian kan förstås ta grönsaksfond)
salt och peppar
2 dl riven parmesan

Koka upp blomkålshuvudet i saltat vatten
Fräs skivad lök och skivade potatisar i smör och lägg sedan detta i vattnet med blomkålen. Blomkålen bör då ha kokat några minuter
Koka tills det är mjukt
Häll av hälften det av vattnet men spara för att späda till lagom konsistens
Mixa grönsakerna med mixerstav
Tillsätt grädden och  fonden
späd med kokvatten till lagom konsistens
lägg i parmesan
smaka av med salt och peppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar