söndag 8 december 2013

Pepparkakscheescake

Jättegod glassliknande juldessert som är färdig i frysen. Garnera med t ex björnbär och granatäpple

4 ägg
1,5 dl socker
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljessens eller mer, eller vaniljpulver efter smak
100 g pepparkakor (eller något minde mängd av både pepparkakor och digestive)
100 g digestivekex


  • Vispa ägg och socker luftigt
  • vispa grädden fluffig
  • blanda  de 2 vispfluffen med mascarponen och smaksätt med vanilj
  • krossa kakorna i matberedare eller annan bra metod
  • Lägg ett lager smulor i botten av en springform, häll sedan i smeten och sen ett lager smulor
  • täck med plastfilm och frys
  • ta upp ur frys ca 30 minuter innan servering, ta ur formen och garnera med bär
Grattis på födelsedagen Henry !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar