lördag 19 oktober 2013

Saltimbocca på benfri kotlett



2 morötter
3 stjälkar selleri
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt
8 små kotletter utan ben/ eller 8 rejäla skivor fläskytterfilé
12 salviablad
8 rejäla skivor parmaskinka
olivolja
1 burk krossad tomat
3 dl vitt vin
salt och peppar
en nypa socker

Skala och finhacka alla grönsaker
krydda köttet med salt och peppar
lägg salvian på köttet och linda in med skinkan
bryn köttet i olivoljan, tag upp
stek  lök och chili, tillsätt morötter och sellerin sedan, fräs en stund
häll i tomater och vin, puttra 15 minuter, tillsätt socker
lägg i köttet och puttra minst 15 minuter under lock

Servera helt med risotto, enkel variant
eller ris
eller bara bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar