lördag 19 oktober 2013

Kycklingfilé inbakad - med basilikasås

En riktigt bra kalasrätt som kan föreberedas och som smakar briljant. Det får inte plats så jättemycket kyckling i knytena. Det blir mättande med degen och såsen.

Tänk på att köttet ska marineras några timmar !

KYCKLINGKNYTEN
Kycklingfilé, 5 hg till 4 personer
1/ dl olivolja
4 vitlöksklyftor
riven skal av 1 citron
smör till stekning
svartpeppar
salt
riven parmesan

Smördegsplattor 8 st
1 ägg till pensling

Stek kycklingen dela i halvor och lägg i marinad av olivolja vitlök och kryddor. Låt ligga några timmar.  Skär sedan köttet i små bitar/skivor
Kavla ut plattorna
Lägg på riven parmesan och köttet
vik ihop med skarven neråt och lägg på plåt med bakplåtspapper

Inför servering: Baka i 2225 grader ca 12 minuter


SÅS:
1 kruka basilika
125 g mjukstsmör
1 krm cayennepeppar
1 dl torr vermouth/eller en skvätt brandy och vatten/eller vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche

Kör smör, cayenne och basilika i matberedare.
Koka upp vin  med creme fraiceh och buljongtärning
Slå sen vinblandningen över smöret och kör lite till i matberedaren
Såsen värms sedan upp till serveringen

Servera med sallad. Behövs inte potatis till eftersom degen mättar. Jag har haft lite klyftpotatis i och matvete i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar