lördag 19 oktober 2013

SMÖRBULLAR jätttegott och enkelt


20 bullar

25 g jäst
75 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
(max) 7 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
0,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker

ägg till pensling

Gör bulldegen på vanligt vis. Låt jäsa minst 30 minuter

Rulla ut degen till en längd och dela i 20 bitar. Rulla till runda bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs 1 timme (kan gå med mindre men jag gillar långjäsning)

Tryck en grop i varje bulle och stoppa i en rejäl smörklick. Låt jäsa en stund

Pensla med uppvispat ägg
Strö över socker blandat med vaniljsocker. OBS allt sockret ska på, inte bara lite strössel !
Grädda 12 minuter ca 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar