lördag 5 maj 2012

Grillkött sallader mm


Bönsallad, potatissallad, blomkålspuré, tsatsiki, 2 sorters kött i 2 sorters marinad


Tsatsiki, Potatissallad och Bönsallad

Grillsnitzlar ligger i marinad med bl a ingefära


Marinad till snitzlarna

Hackad färsk chili
Riven ingefära
pressade vitlöksklyftor
ljus sirap
olivolja
flingsalt

Marinad till karré

balsamvinäger
soya
pressade vitlöksklyftor
honung
cayennepeppar
färsk rosmarin
olja
salt och peppar

Blomkålspuré

1 blomkålshuvud delas i buketter, stammen skivas
Koka kålen i mellangrädde  och buljongtärning
ta upp blomkålen när den är mjuk och mixa med stavmixer
späd med lämplig mängd av grädden
lägg i lite gorgonzola i små bitar
smaka av om det behövs salt och peppar

Bönsallad

2 burkar avrunna sköljda bönor i detta fallet svarta bönor och cannelonibönor
1 finhackad rödlök
några matskedar strimlad grillad paprika
syltlök
salt peppar
turkisk yoghurt
majonäs

Potatissallad

Kokta potatisar skivas när de svalnat.

Under tiden potatisen kokar gör dressingen:

strimlad purjolök
kapris
persilja
vitvinsvinäger
rapsolja
oljan från den grillade paprikan

Tsatsiki

1 riven gurka, rinna av med lite salt
turkisk yoghurt
lite olivolja
pressade vitlöksklyftor
salt och peppar






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar