lördag 3 september 2011

Pasta Puttanesca med Antipasti

Detta bjöd vi på när Matilda firade födelsedag. Recepten är från senaste buffétideningen med några förändringar. Absolut gott !



Antipasti


Några sorters salami
Skinka, lufttorkad
oliver
foccacia
ostfyllda paprikor
ostbollar

Inlagda grönsaker - jättegott kan verkligen rekommenderas

Vi la in squash, aubergine och lök. Allt tunt skivat.
Gör en ättikslag och låt de skivade grönsakerna dra i minst 6 timmar helst ett dygn. Håller sig sedan flera dagar.
Ättikslag: Rör ihop 1 dl ättiksprit, 2 dl socker, 3 dl vatten, 10 kryddpepparkorn, 6 lagerblad och 5 svartpepparkorn

PASTA PUTTANESCA
4 PORT
3 Vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
1 burk urkärnade kalamataoliver
1 burk körsbärstomater av märket MUTTI (snygg burk och goda tomater)
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
hackad persilja
och så lagom mycket spagetti

1.Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna
2.Fräs vitlök och chili i olja i kastrull i ca 2 minuter. Tillsätt oliver, sardeller, tomater och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter
3. Koka spagettin
4. Häll av spagettin och häll såsen över den. Blanda.
Servera med sallad och parmesan och så klart Antipastin om det är kalas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar