fredag 16 september 2011

Morotssoppa

Hittade ett sopprecept som passar nu framår hösten.
Skala och hacka 1 gul lök, 2-3 klyftor vitlök, ingefära.Fräs i smör.
Ha i ca 1,5 tsk spiskummin och 1 tsk stark curry.
Skala och dela 800g-1kg morötter i 2 cm bitar, häll ner i kastrullen och fräs i 5 min.
Häll i 3 msk kycklingfond, 1 liter vatten och koka till morötterna är mjuka, ca 15-20 min.
Ta av kastrullen från värmen, pressa ner saften från en halv apelsin och en halv citron, mixa soppan slät med stavmixer.
Salta, svartpeppra och smaka av. Pressa ev. i mer apelsin/citron. Mixa snabbt igen så allt blandas.
Blir soppan för tjock, späd soppan med lite, lite vatten.
Häll upp soppan i en fin skål, toppa med creme fraiche/yoghurt och hackad färsk koriander.
Njut av soppan med färskt bröd.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar