lördag 12 mars 2011

Fisksoppa

Bli inte förskräckt av mängden ingredienser för det är enkelt.

Fisksoppa
ca 6 personer

8 hg fisk i tärning ( jag tog en påse blandas soppfisk och ett torskblock)
2 gula hackade lökar
3 skivade vitlöksklyftor
1 stor morot i tunna skivor
5 råa potatisar i kuber
5 tomater i bitar (skär bort mittenbiten, den hårda)
smör
1 kuvert saffran
1 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk torkad timjan
1 krm cayennepeppar
2 tsk salt
peppar
1,2 l vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 dl grädde
persilja, helst färsk

Fräs lök och vitlök varsamt i smör i stor gryta. 
Smaksätt med saffran, fänkål, cayenne och timjan.
Lägg ner morot, potatis och tomater
Späd med vatten och vin, lägg i buljongtärningar och koka i 10 - 15 minuter
HIT KAN MAN FÖRBEREDA
Koka upp soppan med grädden, krydda med salt och peppar
Lägg i fiskbitarna  och sjud 4 minuter
Strö över persilja till serveringen

Om man vill kan man lyxa till det med räkor också men det hoppade jag denna gångenn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar