fredag 20 november 2015

Smörgåstårtor en varm och en kall

Smörgåstårtor

Lax och räktårta

Som botten kan landgångbröd eller hönökaka användas. Lägg i 4 lager med röra emellan och mjukost ( tex ishavssmak) på toppen. Mjukosten kan blandas ut med creme fraiche.

På tårtan: kokt ägg i skivor
massor av skalade räkor (köp en jättestor burk skalade lyxräkor för enkelhetens skull)
2/3 burk röd stenbitsrom
dillvippor
blandad sallad, små blad

Emellan bottnarna i 3 lager läggs en röra:

1 burk färskost med pepparrotssmak
1 burk naturell färskost
lite majonäs
100 g varmrökt lax i smulor
räkor i bitar
dill
1/3 burkröd stenbitsrom
hackade crabsticks
pyttelite finhackad rödlök

Smaka av med salt och peppar


Varm tårta

Hönökaka till botten i 3 eller 4 lager

Röra:
stekt hackat bacon
mjukstekt purjolök
brynta champinjoner
blandas med creme fraiche och en gnutta majonäs
peppar

Lägg röran mellan bottnarna
och på toppen

lägg på delade coctailtomater och massor av riven ost

Gratinera 10-12 minuter 225 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar