fredag 20 november 2015

Fredagspizza

Vid lunchen spånades om vad som skulle ätas på kvällen och jag fick då förslag på dessa pålägg till pizzan som blev smarrigt

Pizzadeg: ( detta blir i alla fall mer än en plåt men gör 2 pizzor eller baka resten som bröd)
mjölk/vatten - 5 dl
jäst 25 g
salt 3 tsk
3 msk olivolja
vetemjöl
en ganska lös deg

jäste ganska länge, flera timmar

Tomatsås:
1 burk krossade/passerade tomater
1/2 dl ketchup
chilikrydda
1 msk oregano
1 tsk socker

Rör ihop, behöver inte koka. Denna mängd räcker till 2 stora pizzor


Jag slevade upp den ganska kladdiga degen på bakplåtspapper som låg på fuktig trasa. Du behöver inte rör degen med händerna eftersom den är så kladdig. Strö på lite mjöl och kavla tunt. Lägg över på plåt

Häll på såsen
2 pkt mozzarella
1 burk kronärskockshjärtan
lufttorkad skinka i önskad mängd

Rikligt med riven god ost

Grädda ca 15 minter på hög värme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar