söndag 22 mars 2015

VÅRENS GODA KASSLER



Riktigt snygg och jättegod  middag !


500 g kassler

Hollandaisesås:
150 g smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk dragon
2 msk pressad citron
salt och peppar

Tillbehör:
3 morötter
200 g grön sparris (gärna 1 pkt fryst, det är enklast)
200 g gröna ärtor

garnera ev med ärtskott

Hollandaisesås:
Låt smöret smälta i en kastrull. Låt stå tills det vita sjunkit till botten
Blanda äggulor, vinäger och dragon i en kastrull. Vispa på låg värme till en fluffig kräm. Ta kastrullen från värmen och vispa mer smöret. Rör tills det blivit en tjock sås. Smaka av med salt och peppar och citronsaft.

Skala och skär morötterna till långa band med en potatisskalare.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt morötter och ärter koka med de sista 2 minuterna. Låt rinna av i durkslag
Skär kasslern i skivor och stek dem

Lägg upp kassler och grönsakerna snyggt på ett fat. Servera med såsen och kokt potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar