tisdag 18 november 2014

Morrotssoppa

Detta recept kommer från Jill Johnssons samling.  Jag har ändrat lite. En urgod morotssoppa som vi hade till lördagslunch.

500 g morötter
2 hönsbuljongtärningar
1 apelsin
2 vitlöksklyftor
1-2 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
salt
peppar eller tabasco

Hackad koriander till servering och grekisk/rysk yoghurt


Beredning:
Skala morötter och skär i småbitar
Lägg morötter i stor gryta och häll på vatten så att det täcker
Smula ner buljongtärningar och koka till morötterna är mjuka.  Det tar ca 20 minuter. Mixa då med mixerstav
Pressa i apelsinsaften.
Pressa ner vitlök och resten av ingredienserna
Späd till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar/tabasco
Klicka i grekisk yoghurt antingen i grytan eller i tallriken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar