måndag 20 augusti 2012

Kötffärsgratäng med mandel

Receptet kommer från Allers men jag har justerat lite och smaken är inspirerad från Sydafrika ! Ja i alla fall en smula annorlunda smak.  I Allers hette det paj men utan deg är det ingen paj i min föreställning. Vi hade kokt blomkål till pajen och goda ostar därtill !



Fyllning:
2 gul lök
1 vitlök
smör till stekning
600 g nötfärs
3 msk ströbröd
1,5 msk curry
drygt 1/2 dl chutney
1/2 dl russin
2 tsk persilladekrydda
50 gram hackad mandel/eller mandelspån
salt och peppar

Topping:
5 ägg
3 dl grädde av valfri styrka

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Skal och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket mjukt
3. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och blanda. Krydda
4. Vispa ihop topping, krydda
5.Häll fyllningen i en form , jämna till ytan och grädda 20 minuter
6. Häll sedan över toppingen och grädda ytterligare 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar