torsdag 22 december 2011

KÖTTPATÈ

Mitt absolut bästa recept på köttpaté som är mycket väl beprövat. Idag hoppade jag över oliverna.
Gör en cumberlandsås till !

500 g nöt- eller blandfärs
1,5 dl tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
200 g bakad pastej
2 ägg
2 5 dl mellangrädde
2 msk konjak eller madeira
15 dl skivade gröna oliver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färsen med salt, peppar och potatismjöl. Skala och finhacka löken. Blanda allt och rör om med trägaffel eller elvisp. Skiva oliverna och rör ner.
Klipp till och smörj en bit aliminiumfolie. Lägg i en smord form- Lägg i smeten och grädda nederst i ugnen 50 - 60 minuter.


Vad är viktigast enligt barnen Bengtsson
Skinka
senap
hovmästarsås
grönkål
god ost (gräddost)
syrlig rödkålssallad med granatäpplen
ägg
köttbullar
lax
senapssill
smörgåsrån
prinskorv
god julkorv

TA BORT , enligt barnen Bengtsson, och gör något roligare istället för att lägga tid på :
janzon (godare med potatisgratäng isåfall)
paté (se bild ovan så förstår man kanske det..)
dopp (meningslöst)
sylta (se bild nedan...brrr)
lufisk ( men det har vi aldrig haft)
leverpastej

Vill poängtera att jag gillar alla ovanstående rätter!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar