onsdag 6 januari 2016

Kycklingsschnitzel panerad med cornflakes

Nigella gjorde detta i veckans program. Kommer inte exakt ihåg hennes recept men så här gjorde jag och det blev GOTT

1 kycklingfilé per person

1 ägg
 2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 msk honung
peppar

2 dl cornflakes

  • Banka ut filéerna med brödkavel. Jag hade filéerna i en plastpåse när jag bankade

  • Grovkrossa cornflakes ex med mortel

  • blanda ägg, senap mm

  • Vänd de utbankade filéerna i äggblandningen och vänd dem därefter i riktigt med cornflakes

  • Bryn försiktigt. Använd gärna gjutjärnspanna som kan gå med i ugnen

  • Kör därefter i ugn 200 grader ca 15 minuter

Jag serverade de möra och goda schnitzlarna på en bädd av babyspenat med lite pasta och ädelostsås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar