onsdag 14 maj 2014

Creamy crabmeat au gratin

Har varit i Louisiana och ätit en massa cajunfood. Denna gratäng serverades på Don`s seafood i Lafayette på en krabbplatta tillsammans med andra krabbrätter och vi tyckte det var bordets bästa !

3 äggulor
2,5 dl vispgrädde
smör
1 hackad gul lök
1 stjälk strimlad selleri
salt
cayennepeppar
vitlökspulver
lökpulver
paprikapulver
svartpeppar
cayennepulver
redning, 2 msk Maizena
massor av riven  smakrik ost  ca 5 dl
strimlad salladslök
krabbkött, i mitt fall 2 burkar krabba och 1 dl kräftstjärtar (använd de frusna).

Mjukfräs gul lök och selleri
Blanda äggulor, grädde. kryddor och 2/3 av osten
Lägg krabba och kräftor i botten på en liten form. På Dons serverades i portionsformar och det går ju fint men jag tog en mindre gratängform.
Häll äggblandning över krabban
toppa med resterande 1/3 av osten och den finstrimlade salladslöken

Grädda i 210 grader 20-25 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar