onsdag 7 november 2012

MASSAMAN CURRY

Ao Nang i februari i år, jag vill minnas att vi åt massaman curry här



Jag tycker själv att det smakar som i Thailand ! Det är ingen särskilt vacker rätt lite gråbegie precis som i original men smaken är BRA.
Ingredienslistan ser väldigt lång ut men det är lättlagat.

smör att steka i/ eller olja
1 kg kycklingfilé i delar
champinjoner i bitar
2 msk röd thai currypasta
3 vitlöksklyftor
4 potatisar i bitar
2 äpplen i tärningar
1 burk kokosmjölk
några blad keffirlime
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk soya
saften av 1 lime
1 msk råsocker (eller farinsocker)
ev koriander
smaka av med fisksås
100 g jordnötter
ev strimlad paprika

servera med ris

Bryn kycklingen i matfettet i en stekgryta.
Tillsätt svamp och currypasta. Rör och fräs ett par minuter.
Tillsätt äpple och potatis och vitlök och fräs med.
Tillsätt sedan allt utom jordnötter och paprika.
Koka 25 minuter.
Tillsätt jordnötter och ev paprika före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar