måndag 1 augusti 2011

Jordgubbssallad, Picklad rödlök och Chimichurri

Jordgubb - och tomatssallad


Grillning

Bordet är dukat på logen


Denna hade vi på midsommar.

 Till 4 personer

0,5 l jordgubbar i bitar
3 hg tomater i bitar
15 basilikablad
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
flingsalt och peppar

Chimichurri


Blanda:
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl färsk oregano, finhackad
0,5 röd chilli finhackad
1 dl god olivolja
2 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk strösocker
salt, peppar

Kan förvaras 1 vecka

Picklad rödlök - Jättegott till grillat


Tunt skivad rödlök, ex 3 st
lite finhackad röd chilli
salt och peppar
ättikslag.

Ättikslagen gör man så här: 1/2 dl ättikssprit, 1 dl socker och 1,5 dl vatten kokas upp och får sen svalna.
Eller så använder man den färdiga på platsflaska så behöver man inte koka och svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar