tisdag 8 mars 2016

Lammbog med risotto

Jättegod lammbog med en enkel risotto  - lyckad kombo
LAMMBOG

Bryn köttet runt om och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg i stekgryta och lägg i en delad hel vitlök och en rejäl kvist romarin. Häll på 2 dl vin/vatten och stek i ugnen i nästan 4 timmar på 150 grader. Köttet är då så mört att det faller isär.

ENKEL RISOTTO
1 liten finhackad rödlök
2 msk koncentrerad svampfond
2 msk vitvinsvinäger
3 del risottoris
minst 2 dl riven parmesan
varmt vatten att späda med ca 9 dl

fräs löken i smör, tillsätt vinägern och sedan riset och rör runt börja sedan späda med vattnet lite taget under koktiden ca 25 minuter.  Riset ska var mjuk men ha lite kärna kvar. Lägg i osten sist, tillräckligt mycket så att det blir riktigt krämigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar