söndag 13 mars 2016

Krispig smulpaj

Krispig och god paj !

Deg:
150 g smör
2 msk rörsocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl pumpakärnor
1,5 tsk stött kardemumma

Kör smör, socker och vetemjöl till smulig massa i matberedaren. Lägg sedan i havregryn, pumpakärnor och kardemumma och blanda ihop snabbt., enbart ett varv med matberedaren så att inte gryn och frön blir mos. Eller rör för hand. Om det behövs lägg i lite mer mjöl eller smör, det kan bli lite olika konsistens.

Fyllning:
5 dl bär  ( jag hade  2 pkt frysta hallon och blåbär)  Kan bytas mot vad som helst t ex mango
0,5 dl rörsocker
2 msk potatismjöl
Blanda fyllningen i ugnsform
Lägg på smuldegen

Kör 25 min ca i 225 grader - tills degen stelnat och fått fin färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar