700 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 dl glögg
3 dl rödvin
färsk timjan, några kvistar
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
mörk redning
flingsalt och peppar
2 sötpotatisar
1 dl grädde eller mjölk
2 msk smör
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa köttet, salt och peppra och bryn sedan i stekpanna. Lägg köttet i ugnsform/stekgryta
Skala och hacka vitlöken och stek den efter köttet i pannan. Häll i glögg/vin och koka ur pannan.
Häll sedan på köttet, strö på timjan
Stek i ugn tills köttet är 60 grader
Skiva upp köttet till serveringen
Gör såsen:
Sila skyn, blanda med tomatpuré och buljongtärnig, koka upp
häll i grädde, sjud en stund och tillsätt sist redningen och koka upp
SÖTPOTATISPURÉ
Skala och dela potatisen i stora bitar, koka den mjuk i saltat vatten - ca 15 minuter
Häll av vattnet och häll på grädde/mjölk och smör och värm upp
Mixa med mixerstav, smaka av med salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar