Smörgåstårtor
Lax och räktårta
Som botten kan landgångbröd eller hönökaka användas. Lägg i 4 lager med röra emellan och mjukost ( tex ishavssmak) på toppen. Mjukosten kan blandas ut med creme fraiche.
På tårtan: kokt ägg i skivor
massor av skalade räkor (köp en jättestor burk skalade lyxräkor för enkelhetens skull)
2/3 burk röd stenbitsrom
dillvippor
blandad sallad, små blad
Emellan bottnarna i 3 lager läggs en röra:
1 burk färskost med pepparrotssmak
1 burk naturell färskost
lite majonäs
100 g varmrökt lax i smulor
räkor i bitar
dill
1/3 burkröd stenbitsrom
hackade crabsticks
pyttelite finhackad rödlök
Smaka av med salt och peppar
Varm tårta
Hönökaka till botten i 3 eller 4 lager
Röra:
stekt hackat bacon
mjukstekt purjolök
brynta champinjoner
blandas med creme fraiche och en gnutta majonäs
peppar
Lägg röran mellan bottnarna
och på toppen
lägg på delade coctailtomater och massor av riven ost
Gratinera 10-12 minuter 225 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar