Vid lunchen spånades om vad som skulle ätas på kvällen och jag fick då förslag på dessa pålägg till pizzan som blev smarrigt
Pizzadeg: ( detta blir i alla fall mer än en plåt men gör 2 pizzor eller baka resten som bröd)
mjölk/vatten - 5 dl
jäst 25 g
salt 3 tsk
3 msk olivolja
vetemjöl
en ganska lös deg
jäste ganska länge, flera timmar
Tomatsås:
1 burk krossade/passerade tomater
1/2 dl ketchup
chilikrydda
1 msk oregano
1 tsk socker
Rör ihop, behöver inte koka. Denna mängd räcker till 2 stora pizzor
Jag slevade upp den ganska kladdiga degen på bakplåtspapper som låg på fuktig trasa. Du behöver inte rör degen med händerna eftersom den är så kladdig. Strö på lite mjöl och kavla tunt. Lägg över på plåt
Häll på såsen
2 pkt mozzarella
1 burk kronärskockshjärtan
lufttorkad skinka i önskad mängd
Rikligt med riven god ost
Grädda ca 15 minter på hög värme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar