fredag 20 november 2015
Kycklinggryta med apelsinsmak
600 g kycklingfilé
flingsalt, peppar
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
3 tsk fisksås
1 1/2 msk riven ingefära
4 msk apelinmarmelad
1 lime, rivet skal och saft
3 msk kokos
1 röd chili
1 kruka koriander
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden och bryn dem runt om med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitköken
Koka ihop kokosmjölk, vatten vitlök, fond, fisksås, ingefära, marmelad och limeskal och -saft i en gryta under lock ett par minuter
Lägg i kyckling och purjolök och koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Kärna ur och strimla chilin. Strö kokos och chili och hackad koriander över grytan.
Servera med ris eller klyftpotatis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar