fredag 20 november 2015

Kycklinggryta med apelsinsmak


600 g kycklingfilé
flingsalt, peppar
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
1/2 dl vatten
1 msk kycklingfond
3 tsk fisksås
1 1/2 msk riven ingefära
4 msk apelinmarmelad
1 lime, rivet skal och saft
3 msk kokos
1 röd chili
1 kruka koriander

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden och bryn dem runt om med smör. Salta och peppra och ställ åt sidan

Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitköken

Koka ihop kokosmjölk, vatten vitlök, fond, fisksås, ingefära, marmelad och limeskal och -saft i en gryta under lock ett par minuter

Lägg i kyckling och purjolök och koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar

Rosta kokosen i en torr stekpanna. Kärna ur och strimla chilin. Strö kokos och chili och hackad koriander över grytan.


Servera med ris eller klyftpotatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar