lördag 15 februari 2014

Tacogratäng med pitabröd

Go snabbmat som är finemang till matlådan















  • Blanda

1 ask färskost typ philadelphia
2 dl creme fraiche
några skedan majonäs och 1-2 tsk curry
Lägg detta i botten av gratängform


  • Bryn 8 hg färs, helst nöt

Mjukstek 2 hackade gula lökar, 4 hackade vitlöksklyftor, 1 hackad röd paprika och lite finhackad chili
Blanda färs med lökhack och krydda med 1 påse tacoklydda, spiskummin, chiliflakes och salt. Hällpå 1 burk krossade tomater och puttra en stund
Lägg sedan såsen på oströran i formen
Strö över rikligt med riven ost
Gratinera 15-20 minuter i 225 grader

Man kan naturligtvis servera gratängen med sallad, tortillabröd, pasta men idag blev det i pitabröd


En helt vanlig deg jäste några timmar.
5 dl  kallt vatten eller mjölk ( jag hade vassle men det är ju inte så vanligt att ha hemma)
3 tsk salt
vetemjöl special
en skvätt olja

Dela degen i två delar och kavla till 1-2 cm tjockt
ta ut rundlar ca 15 cm. Det är inte så noga med formen, skär med kniv
Jäs kakorna en stund medan ugnen värms
Baka nästan 10 minuter i 250 grader. Det händer något efter några minuter så att bröden jäser och blir jätttesnygga och lätta att öppna och fylla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar