2 burkar musslor
4 potatisar
1 gul lök, hackad
1 stjälk selleri, hackad
3 hackade vitlöksklyftor
7 dl grönsaksbuljong ( jag hade 1 tärning och 1 fondask)
3 dl grädde
2 lagerblad
1 tsk timjan
några droppar tabasco
en skvätt sherry
salt och peppar
persillade- krydda eller hackad gräslök
1 pkt bacon
Skala och tärna potatisen. Mjukstek potatis, lök, vitlök och selleri
Städ med musselspad, grädde buljong
Tillsätt lagerblad och timan
Puttra ca 20 minuter tills det är mjukt.
Mixa med mixerstav till önskad konsistens. Jag vill ha lite bitar kvar.
Späd ev mer lite mer vatten
skvätt i sherry och smaka av
häll i musslorna och låt allt bli varmt.
Stek under tiden bacon i bitar knaprigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar