Jag använde lergrytan men det funkar förstås med en annan stekgryta också !
Köttet skymtar bland guacamole, picklad rödlök och sallad |
Lägg köttet i grytan. Krydda med rökt paprikapulver, chiliflakes, korianderpulver, 1 tsk råsocker, 1 tsk salt, svartpeppar, spiskummin
Lägg på 1/2 kruka färsk koriander eller varför inte ta hela krukan…
lägg i 5 hela vitlöksklyftor
Stek i ugn 30 minuter, 200 grader
vänd filéerna och häll på 3 dl kycklingbuljong. Stek vidare ca 1 timme.
När köttet känns mört dra isär med gafflar. Späd ev med mer vatten. Det ska bli en saftig köttröra. Smaka av om det behövs mer salt och chili.
Servera detta till mjuka tortillabröd, picklad rödlök, tomater, isbergssallad och massor av guacamole.
MMMMMMmmmmm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar