söndag 9 februari 2014

Pulled chicken

Tips för fredagsmyset fick jag av Carina på jobbet vid fredagens eftermiddagsfika. Tack för det - Jättegott och enkelt !
Jag använde lergrytan men det funkar förstås med en annan stekgryta också !

Köttet skymtar bland guacamole, picklad rödlök och sallad

Lägg köttet i grytan. Krydda med rökt paprikapulver, chiliflakes, korianderpulver, 1 tsk råsocker, 1 tsk salt, svartpeppar, spiskummin
Lägg på 1/2 kruka färsk koriander eller varför inte ta hela krukan…
lägg i 5 hela vitlöksklyftor

Stek i ugn 30 minuter, 200 grader
vänd filéerna och häll på 3 dl kycklingbuljong. Stek vidare ca 1 timme.
När köttet känns mört dra isär med gafflar. Späd ev med mer vatten. Det ska bli en saftig köttröra. Smaka av om det behövs mer salt och chili.

Servera detta till mjuka tortillabröd, picklad rödlök, tomater, isbergssallad och massor av guacamole.
MMMMMMmmmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar