Receptet är hämtat från Tinas kokbok och jag har lagt till creme fraiche, ändrat lite i kryddningen och använt andra kycklingdelar än Tina hade i receptet. Tina förslår att använda fläskfilé eller färsk lax en annan gång och det ska jag göra för såsen är supergod !
4 kycklingfiléer eller urbenade kycklinglår
200 g smålökar, steklök eller pärllök
smör och olja till stekning
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk torkad dragon
1 krm muskotnöt
2 msk dijonsenap
2 dl öl
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
salt och peppar
några kvistar kryddor till garnering dragon, timjan eller salvia t ex
Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn kyckling och lök.
Tillsätt kryddor och senap.
Häll i öl och låt koka upp.
Blanda i grädden och låt grytan småputtra i cirka 25 minuter, tillsätt sen creme fraichen och koka upp. Red såsen med maizena-redning om den är för tunn.
Servera med ex klyftpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar