VÅRENS GODA KASSLER
Riktigt snygg och jättegod
middag !
500 g kassler
Hollandaisesås:
150 g smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk dragon
2 msk pressad citron
salt och peppar
Tillbehör:
3 morötter
200 g grön sparris (gärna 1 pkt fryst, det är enklast)
200 g gröna ärtor
garnera ev med ärtskott
Hollandaisesås:
Låt smöret smälta i en kastrull. Låt stå tills det vita
sjunkit till botten
Blanda äggulor, vinäger och dragon i en kastrull. Vispa på
låg värme till en fluffig kräm. Ta kastrullen från värmen och vispa mer smöret.
Rör tills det blivit en tjock sås. Smaka av med salt och peppar och citronsaft.
Skala och skär morötterna till långa band med en
potatisskalare.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt
morötter och ärter koka med de sista 2 minuterna. Låt rinna av i durkslag
Skär kasslern i skivor och stek dem
Lägg upp kassler och grönsakerna snyggt på ett fat. Servera
med såsen och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar