Detta är ett recept som finns på många receptsidor vilket troligen beror på att det är både GOTT och ENKELT !
4 kycklingfiléer eller 7 hg kycklinginnerfilé
2 dl creme fraiche
Gör en marinad:
0,5 dl olja
0,5 dl soya
1 msk curry
1 msk paprikapulver
3 pressade vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
0,5 dl citronsaft
Jag tillagade 1 påse (700g) kycklinginnerfilé men man kan dela 4 hela fileér till denna mängd. Jag la fileérna frusna i marianden över natten. Annars ska man lägga de tinade filéerna i minst 15 minuter i marinaden.
Stek köttet utan marinaden i 200 grader i 15 minuter.
Blanda sedan 2 dl creme fraiche med marinaden och häll över kycklingen
Stek ytterligare 15 minuter.
Till kycklingen kan man ha potatisgratäng, pasta eller klyftpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar