Bönsallad, potatissallad, blomkålspuré, tsatsiki, 2 sorters kött i 2 sorters marinad
Tsatsiki, Potatissallad och Bönsallad |
Grillsnitzlar ligger i marinad med bl a ingefära |
Marinad till snitzlarna
Hackad färsk chiliRiven ingefära
pressade vitlöksklyftor
ljus sirap
olivolja
flingsalt
Marinad till karré
balsamvinäger
soya
pressade vitlöksklyftor
honung
cayennepeppar
färsk rosmarin
olja
salt och peppar
Blomkålspuré
1 blomkålshuvud delas i buketter, stammen skivas
Koka kålen i mellangrädde och buljongtärning
ta upp blomkålen när den är mjuk och mixa med stavmixer
späd med lämplig mängd av grädden
lägg i lite gorgonzola i små bitar
smaka av om det behövs salt och peppar
Bönsallad
2 burkar avrunna sköljda bönor i detta fallet svarta bönor och cannelonibönor
1 finhackad rödlök
några matskedar strimlad grillad paprika
syltlök
salt peppar
turkisk yoghurt
majonäs
Potatissallad
Kokta potatisar skivas när de svalnat.
Under tiden potatisen kokar gör dressingen:
strimlad purjolök
kapris
persilja
vitvinsvinäger
rapsolja
oljan från den grillade paprikan
Tsatsiki
1 riven gurka, rinna av med lite salt
turkisk yoghurt
lite olivolja
pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar