Det var ett tag sedan gudfaderns pasta var på tallriken men det är ju länge sedan jag skrev nåt. Skärpning !
Gudfaderns är mycket lättlagad och har varit mycket uppskattad enligt bla vandrartjejerna som jag bjudit den på.
6 hg lövbiff eller mer
2 hackade gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
3 hg färska champinjoner eller mer
smör
5 msk tomatpuré
3 dl grädde
1,5 msk triple sec eller liknande spritsort
salt och peppar
1 köttbuljongtärning
2 dl creme fraiche ( går bra med bara grädde men öka då mängden)
rejält med färsk persilja
och massor av riven parmesan
Strimla lövbiffen och fräs i omgångar
fräs sedan lök, vitlök och skivade champinjoner
Småkoka allt utom persilja och parmesan en stund
strö över parmesan och hackad persilja när det är klart.
I original ska grytan blandas med pasta men det gör inte jag. Servera pastan för sig. Komplettera med en grönsallad och måltiden är fullbordad !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar