fredag 27 maj 2011

MATHELG

Fredagkväll och det regnar. Grillar trots regnet färdigmarinerat spjut och flintastek.
Till detta
ugnsstekta grönsaker:




potatis
morrötter
gul lök
gul paprika i lagom klyftor
Smör och salt.
200 grader 1 timme så blir de mjuka och goa

Tsatsiki:
urkärnad gurka, 3/4, riven
lägg i durkslag med salt och rinn av 15 min
Blanda  2 dl turkisk yoghurt med 2 pressade vitlöksklyftor, salt ,peppar och lite olivolja.
Blanda i den avrunna gurkan

Bakar nattbröd enligt senaste Buffétidningen .

5 dl kallt vatten
25 g jäst
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
3 tsk salt
12 dl rågsikt
Jäs i bunke i kylskåp över natten.

Häll ut på bakbord, arbeta inte, skär i bitar och grädda 225 grader 20 minuter. Ska bli spännande !
Kommentar:
Har nu gjort detta bröd många gånger och det är suveränt. Blir godast om man byter hälften av rågsikten mot vetemjöl. Kan naturligtvis bakas ut som runda bullar kavlade rutor eller vad du vill. Verkligen lätt och gott !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar