söndag 12 april 2015

Kyckling med mango och serranoskinka, yoghurtsås, lyxig sallad och couscous



Kycklingen:

1,4 kg kycklingfile
250 g serranoskinka
2 rödlökar
500 g tärnad mango

Marinad: 1,5 dl japansk soya
4 msk flytande honung
finrivet skal från 4 limefrukter
saften av 4 limefrukter
4 stora vitlöksklyftor
4 tsk dijonsenap
salt och peppar

Till garnering: Färsk koriander

Börja med att blanda marinaden. Dela kucklingfileerna i 2 eller 3 delar på längden och låt dem marinera några timmar. Vira sedan in kycklingen i skinkskivorna och lägg rullarna i smord ugnsform
Fördela klyftad rödlök och mangon ovanpå. Häll marinaden över och stek i ugnen 225 grader 30 minuter högst.

Yoghurtsås:

6 dl turkisk yoghurt
2 dl majonäs
2dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
ev en gnutta honung

Couscous:

Koka couscous enligt anvisning på paketet
strö över grovt hackade  salta cashewnötter 150 g och 1 dl russin, gärna ljusa


Lyxig sallad

1- 2 påsar blandade saladssorter
4 avokado
2 blodgrapefukter i skinnfria klyftor
1-2 förpackning minimozarella
flingsalt 
olivolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar