söndag 12 april 2015

Chokladfondant

En chokladdröm som ska vara rinnig inuti. 


Antal portioner
6 port

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 75 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk fin kakao

Till servering:

  • vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet blanadat med kakao. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min. Stjälp upp på assietter och servera dem varma med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar