Vi var 5 personer som åt oss mätta. Inget blev över. Innehållet kan varieras efter önskemål. Man kan ex snabbsteka 2 ägg som och strimla i, hacka i lite färsk chili, lägga i broccolibitar
700 g kycklingfile
1 paket tofu med chilismak
en bit vitkål ( ca 1/6 huvud) ca 200 g
böngroddar , halvt paket färska
1 morot
1 paket risnudlar (skulle kanske varit glasnudlar) Det ska vara platta nudlar
1 msk fisksås
1 msk japansk soya
cashewnötter (eller jordnötter)
färsk koriander
5 vitlöksklyftor
1 msk köttbuljong på flaska ( eller egentligen kycklingfond bättre)
1 msk röd thaicurrypasta ( går säkert lika bra med grön currypasta)
3 msk fisksås
olja att steka i
Koka nudlarna enligt paketets anvisningar
Blanda fond, fisksås, currypasta och hackad vitkök.
Strimla kycklingen tunt och lägg i kryddblandningen
Stek kycklingen i het panna eller wok
Strimla vikål fint
strimla morot fint ( ex med skivaren på rivjärn)
Fräs vitkål och morot i olja tillsätt sedan böngroddarna
Skär tofun i små kuber och stek.
Hacka nötterna grovt
Hacka koriandern
Blanda allt i woken. Krydda med soyan
Servera med sweetchilisås, ev soya och thaichili
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar