onsdag 13 augusti 2014

PIZZABULLAR

Enastående praktiskt att ta med till stranden eller någon annan slags utflykt nu när strandtiden börjat ta slut ?

Använd inte bullformar för bullarna fastnar. Däremot är bakplåtspapper bra.

Deg: 5 dl mjölk ( eller mjölk och vatten)
3 msk olja
2 msk chiafrön (kan uteslutas men det är nyttigt och blir prickigt)
3 tsk salt
25 g jäst
vetemjöl till det blir en lagom fast deg

Rör ut jäst och kall eller ljummen mjölk beroende på hur lång tid du hinner låta jäsa.  Ljummen mjölk räcker det att jäsa 35 minuter
dela i 2 delar
kavla ut
bred på chilisås av ketchptyp(Heinz)
lägg på  rejält med riven ost
ev chevreost eller mozarella,riven
skinkbitar/salami
något grönt som basilka eller ruccola
ev karamelliserad lök ( mycket väl mjukstekt lök som smaksatts med lite socker och vinäger)
krydda med oregano eller torkad basilika

Rulla ihop och skär som kanelbullar
strö över riven ost

Lägg bullarna på bakplåtsklädd form och grädda i 200 grader  knappt 20 minuter eller tills de är färdiga !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar