Kycklingköttet varvas med salami på spetten. Spetten penslas med lönnsirap. Jättegott !
En smarrig variant är att grilla halverade citroner som sedan serveras med spetten så att var och en pressar på !
3-4 kycklingfiléer
125 g salami i skivor
1-2 pkt bacon
citron som ev grillas i halvor
salt
Marinad: 1 dl lönnsirap (alternativt honung blandat med vanlig sirap)
1-2 msk chiliflakes eller tabasco eller någon annan pepparssås
Skär köttet i kuber och marinera några timmar
Trä sedan upp köttet varvat med den dubbelvikta salamin på spett
Linda med bacon
Grilla och pensla med marinaden under tiden
När det grillat klart pressa över citronsaft och salta
Ett alternativ är att dela kycklingfileerna i 2 eller 3 långa bitar och linda salami och bacon runt bitarna utan spett. Jag har gjort båda varianterna.
Tips är att använda metallgrillspett som inte brinner upp.
Gott med sås till: creme fraiche, pressad vitlök, rivet citronskal, en gnutta lönnsirap/honung, salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar