onsdag 13 augusti 2014

Baconinlindad kycklingfile på spett

Kycklingköttet varvas med salami på spetten. Spetten penslas med lönnsirap. Jättegott !

En smarrig variant är att grilla halverade citroner som sedan serveras med spetten så att var och en pressar på !


3-4 kycklingfiléer
125 g salami i skivor
1-2 pkt bacon
citron som ev grillas i halvor
salt
Marinad: 1 dl lönnsirap  (alternativt honung blandat med vanlig sirap)
1-2 msk chiliflakes eller tabasco eller någon annan pepparssås

Skär köttet i kuber och marinera några timmar
Trä sedan upp köttet varvat med den dubbelvikta salamin på spett
Linda med bacon
Grilla och pensla med marinaden under tiden
När det grillat klart pressa över citronsaft och salta

Ett alternativ är att dela kycklingfileerna i 2 eller 3 långa bitar och linda salami och bacon runt bitarna utan spett. Jag har gjort båda varianterna.

Tips är att använda metallgrillspett som inte brinner upp.

Gott med sås till: creme fraiche, pressad vitlök, rivet citronskal, en gnutta lönnsirap/honung, salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar