onsdag 13 augusti 2014

LAVENDELSKORPOR

Skynda att plocka och torka lavendeln för nu börjar den vissna och det är synd när man kan göra dessa härliga biscotti där lavendeln sätter smak och doft !


100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 msk torkade lavendelblommor

Kör smör och socker i matberedare så det blir fluffigt och vitt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa vidare.

Blanda de torra ingredienserna och blanda i dem i smeten. Rör till en smidig deg. 

Rulla ut till 3 längder och lägg på bakplåtspapper på plåt. Platta till lite grann. 

Ställ in i 175 grader ugn. Baka 17 minter. Tag ut och skär i 2 cm breda bitar. 

Sätt därefter ugnen på 50 grader och ställ tillbaks kakorna i ugnen för att torka. Sätt av ugnsvärmen helt efter 45 minuter men låt plåten med kakor stå kvar tills de kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar