Skynda att plocka och torka lavendeln för nu börjar den vissna och det är synd när man kan göra dessa härliga biscotti där lavendeln sätter smak och doft !
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 msk torkade lavendelblommor
Kör smör och socker i matberedare så det blir fluffigt och vitt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa vidare.
Blanda de torra ingredienserna och blanda i dem i smeten. Rör till en smidig deg.
Rulla ut till 3 längder och lägg på bakplåtspapper på plåt. Platta till lite grann.
Ställ in i 175 grader ugn. Baka 17 minter. Tag ut och skär i 2 cm breda bitar.
Sätt därefter ugnen på 50 grader och ställ tillbaks kakorna i ugnen för att torka. Sätt av ugnsvärmen helt efter 45 minuter men låt plåten med kakor stå kvar tills de kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar