Tårtan hade strykande åtgång. En av de bästa smörgåstårtor jag vet. Enkel att göra, relativt få ingredienser och så himla god.
Smörgåstårta club sandwichstyle
2 pkt bacon
kycklingkött antingen några välstekta och kryddade filéer eller om man föredra färdiggrillad (det har jag inte provat själv men står i receptet jag snott)
10 soltorkade tomater i strimlor
1 dl majonäs
3 dl matyoghurt
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
18 skivor landgångsbröd (jag använder östras - finns alltid i butiken på Skansgatan)
400 g färskost (philadelphia)
coctailtomater i olika färg och form
ruccola eller isbergssallad
1. Stek baconet och hacka det sedan
2. skär köttet i SMÅ bitar
3. Blanda soltorkade tomater, majonäs, yoghurt, gräslök, senap, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar, kyckling och 2/3 av baconet
4. Kanär bröden. Varva sedan bröd och fyllning
5. Bred på philadelphiaosten på tårtan. Strö över baconet som är kvar. Täck med plast mycket noga och stå kallt några timmar eller över natt.
6. Garnera med halverade tomater och sallad i fina strimlor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar