men det blir en efterrättstriad inspirerad av annons i dagens HP om Pios julmiddag.
SAFFRANSPARFAIT, GLÖGGPANACOTTA OCH CHOKLADMOUSSE
Saffransparfait:
3 äggulor
1 dl florsocker
2,5 dl vispgrädde
1 pkt saffran och en skvätt rom
Vispa gulor och socker för sig och grädde för sig. Blanda allt och frys.
Glöggpanacotta:
3 dl grädde
1 dl mjölk
2 gelatinblad
50 gr farin d v s 3/4 dl
40 cl glögg ( jag tog förra årets årgångsglögg vilket jag tror blev extra bra, den smakar åt kaffehållet )
Blötlägg gelatingbladen i vatten
Koka upp grädde, mjölk, socker och glögg
Lägg i urkramade gelatinblad i den kokta gräddblandningen och rör
Häll i småformar eller en stor
Chokaldmousse:
1. Smält 100 g choklad ( här kan man ju välja vilken sort som helst, mörk, ljus, toblerone ex
2. Svalna något till 65 grader
3. rör ner 2 äggulor - 1 i taget
och ev. lite florsocker
4. Vispa 2,5 dl grädde inte alltför hårt
Blanda allt när chokladblandningen svalnat
Häll i formar/glas och garnera vid serveringen med frukt/bär/mandel/strössel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar